Hijyen ve Sanitasyon

Hijyen ve Sanitasyon



Image


Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrenciyi günlük yaşamında ve çalışma hayatında karşılaşacağı mikrobiyolojik olaylar karşısında nasıl hareket etmesi gerektiği  ve gıda üretiminde  olması gereken gıda hijyeni, temizlik, dezenfeksiyon ve kişisel hijyen kurallarını nasıl uygulaması gerektiği konularında yeterli seviyeye getirmektir.

Dersin Öğrenme Çıktıları

Ders sonunda katılımcılar;

  • Genel mikrobiyoloji bilgi sahibi olacak

  • Gıda muhafaza ilkelerini bilecek

  • Gıda üretiminde hijyen ve sanitasyon kurallarını bilecek ve Hijyenik gıda üretimi yapabilecek

  • İşletme temizlik ve sanitasyon kurallarını bilecek

Dersin Hedef Kitlesi

Gıda ile alakalı bölüm öğrencileri, gıda sektöründe çalışanlar başta olmak üzere herkes dersin hedef kitlesini oluşturmaktadır.

KURSA KATIL