- BOZOK AKADEMİ
- -
- KATEGORİLER
- -
- SAĞLIK VE SPOR
- -
- Hijyen ve Sanitasyon
Hijyen ve Sanitasyon
Dersin Amacı
Bu dersin amacı öğrenciyi günlük yaşamında ve çalışma hayatında karşılaşacağı mikrobiyolojik olaylar karşısında nasıl hareket etmesi gerektiği ve gıda üretiminde olması gereken gıda hijyeni, temizlik, dezenfeksiyon ve kişisel hijyen kurallarını nasıl uygulaması gerektiği konularında yeterli seviyeye getirmektir.
Dersin Öğrenme Çıktıları
Ders sonunda katılımcılar;
-
Genel mikrobiyoloji bilgi sahibi olacak
-
Gıda muhafaza ilkelerini bilecek
-
Gıda üretiminde hijyen ve sanitasyon kurallarını bilecek ve Hijyenik gıda üretimi yapabilecek
-
İşletme temizlik ve sanitasyon kurallarını bilecek
Dersin Hedef Kitlesi
Gıda ile alakalı bölüm öğrencileri, gıda sektöründe çalışanlar başta olmak üzere herkes dersin hedef kitlesini oluşturmaktadır.