Gıda Muhafaza Yöntemleri

Gıda Muhafaza Yöntemleri



Image


Dersin Amacı

Dersin amacı gıdaların muhafazasında uygulanan yöntemler ve teknolojik uygulamalar hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamaktır.

Dersin Öğrenme Çıktıları

Ders sonunda katılımcılar;   

  • Gıdalarda meydana gelebilen bozulma türlerini ayırt edebilecektir.

  • Gıdanın özelliğine bağlı olarak uygulanması gereken ısıl işlem türünü belirleyebilecektir.

  • Kurutma işleminin daha verimli hale getirilmesi konusunda karar verebilecektir.

  • Gıdanın türüne bağlı olarak hangi muhafaza yönteminin daha uygun olduğunu belirleyebilecektir.

Dersin Hedef Kitlesi

Gıda muhafaza yöntemleri konusunda teknik düzeyde bilgi sahibi olmak isteyen ilgililer

BU DÖNEMDE AÇILMAYACAKTIR.DİĞER DERSLER İÇİN TIKLAYINIZ.