- BOZOK AKADEMİ
- -
- KATEGORİLER
- -
- MÜHENDİSLİK
- -
- Gıda Muhafaza Yöntemleri
Gıda Muhafaza Yöntemleri
Dersin Amacı
Dersin amacı gıdaların muhafazasında uygulanan yöntemler ve teknolojik uygulamalar hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamaktır.
Dersin Öğrenme Çıktıları
Ders sonunda katılımcılar;
-
Gıdalarda meydana gelebilen bozulma türlerini ayırt edebilecektir.
-
Gıdanın özelliğine bağlı olarak uygulanması gereken ısıl işlem türünü belirleyebilecektir.
-
Kurutma işleminin daha verimli hale getirilmesi konusunda karar verebilecektir.
-
Gıdanın türüne bağlı olarak hangi muhafaza yönteminin daha uygun olduğunu belirleyebilecektir.
Dersin Hedef Kitlesi
Gıda muhafaza yöntemleri konusunda teknik düzeyde bilgi sahibi olmak isteyen ilgililer