Gıda Güvenliği

Gıda Güvenliği



Image


Dersin Amacı

Öğrencilerin gıda güvenliği konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır.

Dersin Öğrenme Çıktıları

Ders sonunda katılımcılar;

·  Gıda hijyeni hakkında bilgi sahibi olacaklar

·  Personel hijyeni hakkında bilgi sahibi olacaklar

·  Gıda işletmelerinde temizlik ve dezenfeksiyondaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olacaklar

·  Çapraz bulaşma ve bulaşanların önlenmesi hakkında bilgi sahibi olacaklar

·  HACCP, ISO 22000 ve ISO 9001’nin tarihçesi, ISO 2200:2005’in genel tanımını öğrenebilecekler

·  Gıda Güvenliği yönetim sistemi, Yönetim sorumluluğu, Kaynak yönetimi, Ön gereksinim programları, Tehlike ve risk Analizi, Operasyonel Ön gereksinim programlarının oluşturulması, HACCP programlarının oluşturulması, Gıda Güvenliği Yönetim sisteminin izlenmesi, geçerli kılınması, doğrulanması ve güncellenmesi, Gıda güvenliği Yönetim sisteminin sertifikalandırılması bilgilerine sahip olacaklardır.

Dersin Hedef Kitlesi

·  Güvenli gıda tüketmek isteyenler

·  Gıda işletmelerinde çalışanlar

·  Gıda teknikerleri

·  Gıda mühendisleri

·  Gıda üzerine çalışan diğer tüm meslek grupları bu dersin kitlesini oluşturmaktadır.

BU DÖNEMDE AÇILMAYACAKTIR.DİĞER DERSLER İÇİN TIKLAYINIZ.