Evde Pratik Süt Ürünleri Üretimi-2

Evde Pratik Süt Ürünleri Üretimi-2



Image


Dersin Amacı

Bu dersin amacı dersi alanlara besinsel olarak sütün tanıtılması ve dersi alanları ev ortamında sağlıklı, güvenilir ve pratik bir şekilde süt ürünlerinin üretecek seviyeye getirmektir.

Dersin Öğrenme Çıktıları

Ders sonunda katılımcılar;

  • Çerkez peyniri üretebilecek

  • Süt+yoğurtla, süt+sirke ile, süt+limon ile, Süt+limon tuzu ile pratik peynirlerin üretimini yapabilecek

  • Hollanda peyniri üretebilecek

  • Yoğurt üretebilecek

  • Kaymak, tereyağı üretebilecek

  • Dondurma ve kefir üretebilecek

Dersin Hedef Kitlesi

Gıda, Süt Teknolojisi, Aşçılık ile alakalı bölüm öğrencileri, gıda sektöründe çalışanlar başta olmak üzere herkes dersin hedef kitlesini oluşturmaktadır.

KURSA KATIL