- BOZOK AKADEMİ
- -
- KATEGORİLER
- -
- KİŞİSEL GELİŞİM
- -
- Evde Pratik Süt Ürünleri Üretimi-1
Evde Pratik Süt Ürünleri Üretimi-1
Dersin Amacı
Bu dersin amacı dersi alanlara besinsel olarak sütün tanıtılması ve dersi alanları ev ortamında sağlıklı, güvenilir ve pratik bir şekilde süt ürünlerinin üretecek seviyeye getirmektir.
Dersin Öğrenme Çıktıları
Ders sonunda katılımcılar;
-
Genel olarak sütün yapısı, özellikleri ve besinsel içeriği hakkında bilgi sahibi olacak
-
Pastörize içme sütü üretebilecek
-
Beyaz peynir üretebilecek
-
Salamura peynir üretebilecek
-
Kaşar peynir üretebilecek
-
Lor peyniri üretebilecek
Dersin Hedef Kitlesi
Gıda, Süt Teknolojisi, Aşçılık ile alakalı bölüm öğrencileri, gıda sektöründe çalışanlar başta olmak üzere herkes dersin hedef kitlesini oluşturmaktadır.