Evde Pratik Süt Ürünleri Üretimi-1

Evde Pratik Süt Ürünleri Üretimi-1



Image


Dersin Amacı

Bu dersin amacı dersi alanlara besinsel olarak sütün tanıtılması ve dersi alanları ev ortamında sağlıklı, güvenilir ve pratik bir şekilde süt ürünlerinin üretecek seviyeye getirmektir.

Dersin Öğrenme Çıktıları

Ders sonunda katılımcılar;

  • Genel olarak sütün yapısı, özellikleri ve besinsel içeriği hakkında bilgi sahibi olacak

  • Pastörize içme sütü üretebilecek

  • Beyaz peynir üretebilecek

  • Salamura peynir üretebilecek

  • Kaşar peynir üretebilecek

  • Lor peyniri üretebilecek

Dersin Hedef Kitlesi

Gıda, Süt Teknolojisi, Aşçılık ile alakalı bölüm öğrencileri, gıda sektöründe çalışanlar başta olmak üzere herkes dersin hedef kitlesini oluşturmaktadır.

KURSA KATIL