- BOZOK AKADEMİ
- -
- KATEGORİLER
- -
- GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
- -
- Kolay Hamur Çeşitleri
Kolay Hamur Çeşitleri
DERSİN AMACI
Ders kapsamında hamur çeşitleri anlatılacak ve bu hamur çeşitleriyle ilgili ürünler yapılacaktır. Hamurların özellikleri anlatılarak, yapım aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgi verilecektir. Yoğurma tekniği, katı sıvı malzeme sırası, pişirme derecesi ve süresi, ön mayalama gerektiren hamurlar, şeker hamuruyla kurabiye süsleme gibi konularda hem teorik hem uygulamalı bir içerik oluşturulacaktır.
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI
İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak çırpılarak, mayalanarak, kıyılarak, pişirilerek, özdeşleştirilerek yapılan hamur tekniğine göre istenilen pişkinlik, renk, tat ve görünümde çeşitli kekler, doğum günleri, yılbaşı gibi özel günler için şeker hamuru ile kurabiye süsleme tekniklerini kullanabilecek.
Basit figürler hazırlayabilecek.
Hamurlarla ilgili yoğurma tekniği, mayalama tekniği, pişirme yöntemlerini kullanabilecek.
DERSİN HEDEF KİTLESİ
Aşçılık meslek yüksekokulu öğrencileri, gastronomiye ilgi duyan ev hanımları, öğrenciler ve ilgi duyan herkes.